vSphere Autodeploy

Stripeyfish is feeling chuffed! Managed to get AutoDeploy working under VMware Workstation 7 and just pushed out my first stateless ESXi 5 VM! Still a way to go with host files, answer files, VIB cutomisations etc but its a start!

Have built the lab from scratch – no use of appliances. So have W2008R2 based VMs as follows:

  • Domain Controller (inc. DNS)
  • SQL 2008R2
  • vCenter
  • Auto Deploy server hosting DHCP / AutoDeploy / Solarwinds TFTP

The PowerShell side of things strikes me as odd… like its unfinished though. For some reason even though the latest PowerCLI installed I had to manually add in the snapins for VMware.ImageBuilder and VMware.DeployAutomation (which took me a while to figure out). Was launching PowerCLI from desktop shortcut.

Once have tested all in the lab will be trying on real tin as part of a vCloud setup (which am also teaching myself and have partly setup in Workstation as well although my PC getting a bit stetched!) so can push out Resource Cluster hosts via Auto Deploy. Well thats the plan!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s